Vorige Artikel 5 van 7 Volgende

Kan ik vanuit huis een houtbewerkingsbedrijf beginnen?

Een vraag die ik vaak krijg is 'kan ik vanuit huis een houtbewerkingsbedrijf beginnen?' Ja dat kan! Je hebt geen grote houtwerkplaats nodig wanneer je met je houtbewerkingsbedrijf begint! En geloof me, ik weet het, want ik ben ook klein begonnen!

Zoals je misschien in mijn vorige video's hebt gezien, begon ik mijn houtbewerkingsbedrijf vanuit huis en verkocht ik kleine houtbewerkingsprojecten die ik in mijn kleine fietsenstalling had gemaakt.

Uiteindelijk ben ik gegroeid en heb ik een huis gekocht met een behoorlijke werkruimte, maar dit kostte tijd.

Het starten van een houtbewerkingsbedrijf kan een risico zijn, maar tip nummer 1 is: speel het veilig! Toen ik met mijn bedrijf begon, werkte ik fulltime voor een baas en in mijn vrije tijd deed ik mijn houtbewerking als hobby! Blijf werken en schaal geleidelijk af in uren die je voor je baas werkt en als je een degelijk inkomen begint te verdienen, schaal dan op in uren die je voor je houtbewerkingsbedrijf werkt!

Tip nummer 2: Denk na over de platforms waarop je je producten wilt verkopen! Als je net begint, wil je niet het risico lopen om geld uit te geven aan een online winkel. Verkoop op gratis platforms zoals marktplaats of sociale media zoals Facebook, of op betaalde platforms zoals Etsy. Zodra je een vast inkomen uit je bedrijf hebt, kunt je een beetje van dit geld uitgeven aan het starten van een online winkel.

Tip nummer 3: je hoeft niet alle producten te maken die je in je online winkel wilt verkopen. Nou, deze tip is nogal riskant! Wat ik deed toen ik begon, was Pinterest bekijken voor producten die ik dacht te kunnen verkopen in mijn online winkel! Ik nam dan contact op met de website waarop de foto was gepost en vroeg of ik de foto op mijn website mocht gebruiken. Meestal keurt de eigenaar van de foto het gebruik van de afbeelding goed! Nogmaals, loop geen risico op auteursrechtclaims! Zo krijg je een ruimere keuze in je webwinkel. Mensen willen keuze, dus bied ze de keuze tussen al die producten en maak ze wanneer ze worden besteld. Maar zorg ervoor dat je de producten die je verkoopt kunt maken op de manier waarop je ze aan je klant presenteert! Als je iets van een foto probeert te verkopen en de klant krijgt een product dat een beetje afwijkt, dan komen ze weer bij je terug, en dat is zonde van je tijd.

Tip nummer 4: Koop gereedschap terwijl je groeit! Het is geen schande om te beginnen met goedkopere gereedschappen van mindere kwaliteit. Terwijl je groeit, kun je beter gereedschap kopen, maak je geen zorgen! Zorg ervoor dat je de gereedschappen koopt terwijl je groeit en koop de gereedschappen voor de projecten die je op dit moment hebt.

Tip nummer 5: geef je inkomen niet uit! Aangezien je op safe speelt en een inkomen van uw werkgever heeft, moet je het inkomen van je bedrijf sparen voor belastingen en eventueel voor het kopen van gereedschap! Als je wat extra inkomen krijgt, kan het erg verleidelijk zijn om extra geld aan 'jezelf' te besteden, maar mijn advies zou zijn om het te sparen voor de zaak. Je weet nooit wat je in de toekomst zou willen kopen. Als je bij de meer professionele gereedschappen komt, zie je dat de prijzen door het dak gaan!

Tip nummer 6: Als je nieuwe gereedschappen koopt, koop dan de gereedschappen die je kunt gebruiken om producten in grotere hoeveelheden te maken. Koop bijvoorbeeld een bovenfrees of een freestafel met een kopieerbit. Op deze manier kun je sjablonen maken en producten in grotere hoeveelheden maken!

Patreon

Wil je extra informatie, achter de schermen foto's en filmpjes en 1 op 1 houtbewerkings advies van Fennah.nl? Wordt dan lid van onze Patreon pagina! Klik hier voor meer informatie!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze nieuwste blogposts?
Aanmelden

Nieuw

 

Social

   

    

 

Populaire videos

 

Maatwerk

Ik kan vrijwel alles op maat maken! Heb je een mooi meubel op het internet gezien maar kun je hem nergens kopen? Stuur mij dan snel een bericht!

© 2018 - 2021 Fennah.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel