Vorige Artikel 30 van 71 Volgende

Hoe behandel ik mijn (eiken)houten meubels?

Afhankelijk van de afwerking van het blad of het meubel wat je bij ons koopt, hieronder de te nemen stappen in de behandeling van het blad.

Meubel zonder afwerking van het blad of afgewerkt met een olie

Een meubel die geen afwerking heeft of is behandeld met olie kun je de volgende stappen nemen om het meubel in goede staat te behouden:

Pak een schone doek en breng een laag Rustins Danish Oil aan (hier te bestellen). Laat deze even intrekken en neem hetgeen niet opgenomen wordt af met een andere, schone doek. Indien je tevreden bent met het resultaat is dit prima. Blijkt dat het hout van het meubel 'ruw' is geworden, wil dat zeggen dat de vezels zijn gaan 'staan' door het toedienen van de olie. 
Indien dit het geval is, schuur dan het meubel licht op met een schuurblokje met schuurpapier met korrel 400 of hoger. Let hierbij wel op dat je niet te hard schuurt. Herhaal hierna de stap voor wat betreft het aanbrengen van de olie.

Meubel afgewerkt met een polyurethaanlak

Polyurethaanlak is een beschermende, afstotende lak. Hoewel deze lak erg sterk is kan het natuurlijk zijn dat hij naar verloop van tijd wat doffer wordt. Is dit het geval, kun je de tafel licht opschuren met korrel 400 en een nieuwe laag polyurethaanlak aanbrengen. Neem contact met me op als je het meubel bij mij gekocht hebt, dan laat ik je weten met welke polyurethaanlak de tafel behandeld is.

Meubels afgewerkt met een epoxy coating en rivieren van riviertafels

Ben altijd voorzichtig met tafels met een epoxy coating. Ga deze niet zomaar opschuren. In geval van schade aan uw epoxytafel neem dan contact met mij op! Indien de tafel doffe plekken gaat vertonen in de epoxylaag, kun je wel altijd een (polijst)doek nemen, wat tandpasta (minimaal) aanbrengen op de doffe plek (dit is geen grapje!), de doek vochtig maken en de tandpasta over de doffe plek uitsmeren en goed uitpoetsen. Let in het geval van een riviertafel wel op dat de tandpasta niet op het hout komt, dit kan vlekken geven. 

Let op: het zelf behandelen van je tafel is altijd op eigen risico! U kunt ook contact met mij opnemen!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze nieuwste blogposts?
Aanmelden

Nieuw

 

Social

   

    

 

Populaire videos

 

Maatwerk

Ik kan vrijwel alles op maat maken! Heb je een mooi meubel op het internet gezien maar kun je hem nergens kopen? Stuur mij dan snel een bericht!

© 2018 - 2021 Fennah.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel