Vorige Artikel 1 van 1 Volgende

Hoe ik bijna mijn vingers verloor aan de tafelzaag

In mijn jonge carriere als houtbewerker heb ik op wat splinters en schaafwondjes na vrijwel geen verwondingen opgelopen. Het kan natuurlijk geluk zijn, maar ik denk dat het komt door mijn voorzichtigheid na een incident toen ik net begon met houtbewerken.

Houten kapstokjes gemaakt van takken

Zoals je misschien in een van mijn eerdere posts hebt gelezen, ben ik mijn online avontuu

r in het verkopen van houtbewerkingsproducten begonnen met het 'houten kapstokje gemaakt van takken'.

 Dit houten kapstokje gemaakt van takken, is echt precies wat het is. Ik haalde takken uit het bos, zaagde ze doormidden op de tafelzaag en gaf ze een laagje vernis waardoor de bast vasthechtte aan het hout en dus niet loskwam.

 

Omdat ik de eerste was die deze kapstokjes verkocht, ging het echt als een trein. Ik verkocht de ene na de andere en ook vele grote hoeveelheden aan woonwinkels.

Toch ben ik abrubt gestopt met het maken van deze kapstokjes.

Het ongeluk

Het was een mooie dag, het zonnetje scheen en ik had weer een groot aantal bestellingen van het kapstokje dat ik die dag moest gaan maken.

De tafelzaag aangeslingerd. Een bak vol met takken klaar om gezaagd te worden. Voor de schijn een werkhandschoen aangedaan, maar meer voor het geval de takken uit mijn hand zouden schieten en ik een splinter zou krijgen.

Dat laatste gebeurde, maar ik had niet het geluk dat ik hierdoor een splinter opliep. Nee, de tak werd het zaagblad ingetrokken en mijn hand, die het takje vasthad, ging over het zaagblad heen. Ik wist van verhalen dat wanneer je je vingers er afzaagt, je hier niks van voelt, dus ondanks dat ik geen pijn had, keek ik meteen naar mijn hand.

Ik zag dat mijn handschoen een grote snee had aan de bovenzijde, van links naar rechts, over al mijn vingers heen, ter hoogte van het eerste botje na je knokkel. Gelukkig zag ik geen bloed. Heb ik geluk gehad! Ik doe mijn handschoen af en zie dat de zaag wel degelijk in mijn vingers gezaagd heeft, maar gelukkig maar oppervlakkig! Ik heb over al mijn vingers heen, een snee in mijn vingers.

Het geluk

Op dat moment besef ik me dat ik veel geluk heb gehad. Ook exact op dat moment besloot ik die kapstokjes niet meer te gaan maken. Ook besloot ik direct op zoek te gaan naar manieren hoe je veilig producten door de tafelzaag heen kan gaan halen.

Push sticks

Sindsdien gebruik ik altijd push sticks op mijn tafelzaag. Deze zorgen ervoor dat je vingers niet in de buurt komen van het zaagblad. Lees meer informatie over push sticks of bekijk meteen de beste push stick ooit!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze nieuwste blogposts?
Aanmelden

Nieuw

 

Social

   

    

 

Populaire videos

 

Maatwerk

Ik kan vrijwel alles op maat maken! Heb je een mooi meubel op het internet gezien maar kun je hem nergens kopen? Stuur mij dan snel een bericht!

© 2018 - 2021 Fennah.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel