Vorige Artikel 2 van 2 Volgende

Hout afwerken met kokosolie

Een goede manier om hout af te werken is door het in te smeren met kokosolie! 

Hout afwerken met kokosolie, kan dat?

Jazeker! Je kunt hout afwerken met speciale, voor het afwerken van hout bedoelde oliën maar deze zijn vaak erg prijzig. Wil je een goedkoper alternatief? Neem dan kokosolie! Kokosolie uit de verpakking is vast, niet vloeibaar. Dit is echter geen probleem. Zet een bakje met vaste kokosolie even in de magnetron en het is vloeibaar. Ook kun je gewoon de vaste kokosolie in gaan wrijven, dan wordt hij vanzelf warm door de wrijving.

Kokosolie heeft nog meer voordelen

Een groot bijkomend voordeel is dat je tafel enorm lekker gaat ruiken als je het behandeld met kokosolie! Ik zou je adviseren om het gewoon een keer te proberen. 

Wat is het effect van de kokosolie?

Het behandelen met kokosolie zorgt ervoor dat de tafel een beschermlaag krijgt en water af gaat stoten. De kleur van het hout zal meer gaan spreken, zonder dat het erg van kleur veranderd. Het effect is ongeveer gelijk aan andere transparante oliën.

Wil je het gaan proberen? Ik heb met een aantal soorten kokosolie gewerkt, maar qua prijs/kwaliteit zou ik de olie aanraden die je via deze link kunt bestellen op Amazon.nl.

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze nieuwste blogposts?
Aanmelden

Nieuw

 

Social

   

    

 

Populaire videos

 

Maatwerk

Ik kan vrijwel alles op maat maken! Heb je een mooi meubel op het internet gezien maar kun je hem nergens kopen? Stuur mij dan snel een bericht!

© 2018 - 2021 Fennah.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel