Vorige Artikel 3 van 24 Volgende

Stap 3: Het boomstamblad juist leggen en aftekenen

Het is nu tijd om het hout op maat te gaan zagen. Wat ik meestal doe is het hout op de grond leggen, en uitmeten hoe groot mijn tafel moet worden. Ik schuif de boomstambladen of de delen daarvan, totdat ze op een mooie manier liggen en de rivier mooi uitkomt.

Passen en meten van het tafelblad

Soms is het mooi om ze ook van kant te wisselen of om te draaien. Teken met een regel hout of een lange waterpas de omtrek van je tafel op het hout zoals op de foto hieronder.

Zorg ervoor dat je bij het aftekenen een paar centimeter extra aftekent zodat je verder in het proces de tafel exact op maat kunt zagen.

Bij het aftekenen moet je ervoor zorgen dat de lijnen haaks op elkaar staan zodat je een mooie vierkante of rechthoekige tafel krijgt, tenzij je natuurlijk bewust kiest voor een andere vorm.

Eén blad doormidden zagen

Heb je voor de optie gekozen om één boomstamblad doormidden te zagen, zijn er een aantal dingen waar je naar moet kijken. Zaag je het blad zoveel als mogelijk door het midden door, dan zal de rivier recht door het midden lopen. Zaag je het blad een beetje diagonaal door, dan zal je rivier ook diagonaal gaan lopen. Maak hier een slimme keuze in, vaak is een rivier in het midden het mooiste, maar smaken verschillen.

 

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze nieuwste blogposts?
Aanmelden

Nieuw

 

Social

   

    

 

Populaire videos

 

Maatwerk

Ik kan vrijwel alles op maat maken! Heb je een mooi meubel op het internet gezien maar kun je hem nergens kopen? Stuur mij dan snel een bericht!

© 2018 - 2021 Fennah.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel