Vorige Artikel 5 van 24 Volgende

Stap 5: Berekenen hoeveel epoxy je nodig hebt

Nu gaan we kijken hoeveel epoxy je moet bestellen. Let op: hiervan kun je een schatting maken, nooit exact berekenen. Bestel dus altijd meer dan je denkt nodig te hebben.

Kubieke centimeters (cm3) aan epoxy berekenen

We gaan de kubieke centimeters (cm3) van de rivier van je tafel berekenen. Dit doen we door de lengte, de breedte en de hoogte van de rivier te meten. 
Dit meten we overigens aan de hand van de totale lengte van het blad zoals het nu is, niet aan de hand van het uiteindelijke formaat.

De lengte en diepte van de rivier zijn gemakkelijk te meten. Dat is namelijk de lengte van het blad en de dikte van het hout.

De breedte van de rivier is iets moeilijker, omdat de rivier niet overal even breed is. Je kunt een goede schatting maken door de breedte op verschillende plekken, evenver uit elkaar te meten, bijvoorbeeld om de 10 centimeter, zoals weergegeven in de afbeelding hieronder.

Je telt alle centimeters van je metingen op en deelt dit door het aantal metingen. Nu heb je je gemiddelde breedte van je rivier. Vermenigvuldig dat met de lengte en diepte van de rivier en je hebt het aantal kubieke centimeters.

Deze uitkomst zet je vervolgens om in liters.

1000cm3 is 1 liter.

Voorbeeld

Je tafel is 200cm lang, je blad is 5cm dik en je rivier heeft een gemiddelde breedte van 10cm. Het aantal kubieke centimeters is dan 200x5x10=10.000cm3. Je hebt voor deze tafel dus 10 liter epoxy nodig.

Nu wil je natuurlijk op safe spelen dus ik zou in dit geval minimaal 12 liter epoxy bestellen voor deze tafel!

Welke epoxy moet ik gebruiken?

Ik heb vele epoxy's mogen proberen en heb vele merken gebruikt. Mijn ervaring is dat de epoxy van MrBoat.nl, en dan specifiek de epoxy giethars voor grote gietingen. De epoxy mixt goed en heeft een ruime verwerkingstijd, dus je kunt lekker rustig aan doen. Natuurlijk sta je vrij om een iedere andere epoxy te gebruiken als je dit wilt. Heb je vragen over epoxy? Neem dan contact met me op!

 

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze nieuwste blogposts?
Aanmelden

Nieuw

 

Social

   

    

 

Populaire videos

 

Maatwerk

Ik kan vrijwel alles op maat maken! Heb je een mooi meubel op het internet gezien maar kun je hem nergens kopen? Stuur mij dan snel een bericht!

© 2018 - 2021 Fennah.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel