Vorige Artikel 6 van 24 Volgende

Stap 6: De schors van het blad verwijderen

De volgende stap is het verwijderen van de schors van je boomstamblad. Het kan natuurlijk zijn dat je een blad hebt gekocht waarvan de schors al is verwijderd, dan kun je deze stap natuurlijk overslaan.

Waarom moet je de schors verwijderen?

De schors moet verwijderd worden omdat de schors niet vast zit aan het hout. Het zal na verloop van tijd loslaten, en het zou natuurlijk niet goed zijn als je tafel over een half jaar in elkaar zakt! Mijn advies is dus altijd de schors verwijderen. 

Hoe verwijder ik de schors?

Je kunt de schors het gemakkelijkst verwijderen met een hamer en een beitel. Begin aan het begin van het blad met het verwijderen van de schors, en ga zo het hele blad af. Zorg ervoor dat je echt alle schors verwijderd, totdat je merkt dat je in het massieve hout komt. 

Stap 6: De schors van het blad verwijderen

Schuren van de schorsloze rand

Hierna moet je de schorsloze rand nog schuren. Dit doe je met een slijptol met een schuurschijf/lamellenschijf. Zorg er wel voor dat je een stofmasker draagt!

 

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze nieuwste blogposts?
Aanmelden

Nieuw

 

Social

   

    

 

Populaire videos

 

Maatwerk

Ik kan vrijwel alles op maat maken! Heb je een mooi meubel op het internet gezien maar kun je hem nergens kopen? Stuur mij dan snel een bericht!

© 2018 - 2021 Fennah.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel