Dit overkwam mij: Te mooi om waar te zijn!

Vorige Artikel 3 van 47 Volgende

Op een gegeven moment was ik aan het werk bij mijn werkplaats bij mijn woning toen een grijs bedrijfsbusje mijn oprit opgereden kwam. De bestuurder stapte uit en kwam in mijn richting gelopen. Hij gaf aan dat hij van een bedrijf was wat gereedschap over had van een beurs die hij goedkoop aan mij mocht verkopen.

In eerste instantie dacht ik dat dit misschien wel een buitenkansje was! De totale waarde van de inhoud van de auto was ongeveer €20.000. Volgens de vertegenwoordiger mocht ik dit gereedschap, wat enkel voor demonstratiedoeleinden gebruikt was, overnemen voor 15.000 euro!

De hele auto was volledig volgeladen met vanallerlei gereedschap van vanallerlei merken. Maar dit was voor mij natuurlijk veel te veel geld voor gereedschap wat ik waarschijnlijk niet nodig had.

Toen werd het een beetje raar

Toen ik hem vriendelijk bedankte, gaf hij aan dat hij niet met een volle auto terug wou rijden. Of ik dan de lading gereedschap niet over wou nemen voor €7.500. Toen ik aangaf dat we het niet eens zouden worden en dat ik geen interesse had. De man bedankte me voor mijn tijd en stapte in zijn auto.

En toen werd het heel raar

Terwijl hij zijn auto startte, stak hij zijn hoofd nogmaals uit het raam. Hij riep nog iets naar me. Ik hoorde hem niet dus vroeg hem wat hij zei. Hij riep of ik alles wou overnemen voor €2000 euro! Omdat ik er een vervelend gevoel bij had heb ik zijn kenteken genoteerd en hij reed snel weg toen hij dit bemerkte. Even later zag ik op Facebook dat meerdere personen uit het dorp door hem benaderd waren met de vraag of gereedschap gekocht kon worden. Ik zag ook dat meerdere mensen melding hadden gemaakt bij de politie en dat het waarschijnlijk zou gaan om gestolen gereedschap.

Hoe herken ik gestolen gereedschap?

Op deze pagina heb ik een stuk geschreven over de risico's die je loopt bij het kopen van mogelijk gestolen gereedschap, en hoe je na kunt gaan of gereedschap gestolen is. Dit is ook toepasselijk op tweedehands gereedschap dat je via markplaats wilt kopen!

 

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van nieuwe producten en aanbiedingen?
Aanmelden

Social

  

 

 

Verzendkosten

NL:
Brievenbuspost: €4,95
Pakketpost: €7,45
Afhalen: Gratis

BE:
€10,00  

Boven €100 gratis verzending

 

© 2018 - 2022 Fennah.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel