Vraag & antwoord

Als beginnend houtbewerker heb je natuurlijk veel vragen! Misschien heb je vragen over hoe je hout moet afwerken, of je hebt vragen over gereedschap of misschien wel over hoe je nu een bedrijf begint! Op deze pagina zal ik veelgestelde vragen beantwoorden! Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Neem dan contact met me op en stel je vraag via mail! Het antwoord op je vraag zal ik je terugmailen en plaatsen op deze pagina!

Sorteer op
 • Moet ik als beginnend houtbewerker een tafelzaag kopen?
  Moet ik als beginnend houtbewerker een tafelzaag kopen?

  Als je net begint met houtbewerken, kom je erachter hoeveel het kost om gereedschap te kopen. Een van de gereedschappen die je veel ziet in filmpjes, en waarvan je denkt deze nodig te hebben, is een tafelzaag.

 • Hoe herken ik gestolen gereedschap?
  Hoe herken ik gestolen gereedschap?

  Je bent op zoek naar gereedschap en vind een leuke advertentie op marktplaats, en de prijs is eigenlijk best wel mooi! Misschien zo goedkoop dat het te mooi is om waar te zijn!

 • Hoe krijg ik extra garantie op mijn gereedschap?
  Hoe krijg ik extra garantie op mijn gereedschap?

  De meeste gereedschappen die je koopt hebben de standaard fabrieksgarantie. Enkele merken van gereedschap hebben uitgebreidere garantievoorwaarden. In dit artikel lees je hoe je extra garantie kunt krijgen!

 • Waarom zijn riviertafels zo duur?
  Waarom zijn riviertafels zo duur?

  De meeste mensen schrikken als ze de prijs van mijn tafels zien. Ik vraag ongeveer €1300 per vierkante meter tafelblad. Hierdoor kost een tafel al snel meer dan €2000, en dan heb je een 'standaard formaat'!

 • Hoe moet ik epoxy polijsten?
  Hoe moet ik epoxy polijsten?

  Hoe moet ik epoxyhars polijsten? Epoxy mixen en gieten is één ding, daarna schuren gaat ook nog wel. Maar hoe zorg je nou dat de glans van de epoxy terugkomt na het schuren? Dat doe je door epoxy te polijsten. Er zijn verschillend

 • Hoe kan ik epoxy bewerken?
  Hoe kan ik epoxy bewerken?

  Hoe kun je epoxy bewerken? Deze vraag is erg simpel te beantwoorden! Na het gieten hard de epoxy uit en daarna is het hetzelfde te behandelen als hout! Je kunt het dus zagen, schuren, frezen! De mogelijkheden zijn eindeloos!

 • Hoe vul ik gaten of oneffenheden op in hout?
  Hoe vul ik gaten of oneffenheden op in hout?

  Een veelgestelde vraag van de beginner houtbewerker is hoe je nu gaten en oneffenheden in hout opvult. In de meeste stijlen moet het hout netjes zijn en horen oneffenheden of scheuren in het hout niet in het plaatje.

 • Hoe mix ik epoxy met kleurpigment?
  Hoe mix ik epoxy met kleurpigment?

  Je wilt aan je eerste epoxy project beginnen. Maar hoe mix je je epoxy nu op de juiste wijze met het gekleurde pigment?

 • Hoe maak ik zelf houtvuller met lijm en zaagsel?
  Hoe maak ik zelf houtvuller met lijm en zaagsel?

  Het mooiste is nog dat de zelfgemaakte houtvuller de kleur van je project heeft als je de volgende methode toepast!

 • Hoe behandel ik mijn (eiken)houten meubels?
  Hoe behandel ik mijn (eiken)houten meubels?

  Afhankelijk van de afwerking van het blad of het meubel wat je bij ons koopt, hieronder de te nemen stappen in de behandeling van het blad.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze nieuwste blogposts?
Aanmelden

Nieuw

 

Social

   

    

 

Populaire videos

 

Maatwerk

Ik kan vrijwel alles op maat maken! Heb je een mooi meubel op het internet gezien maar kun je hem nergens kopen? Stuur mij dan snel een bericht!

© 2018 - 2021 Fennah.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel