Sorteer op

Kleuren epoxy

Er zijn verschillende manieren om epoxy te kleuren. Natuurlijk is er allereerst de heldere epoxy waarbij geen kleurstoffen zijn toegevoegd. Verder kun je epoxy kleuren met:

Metallic pigment poeder

Dit poeder zorgt voor een metallic kleur (2 tinten van dezelfde kleur, met een glinster erin). Deze variant is niet transparant.

Transparant kleurpigment

Deze vloeistof geeft een transparante kleur aan de epoxy, waar je doorheen kunt kijken. Als je meer vloeistof toevoegde wordt de kleur donkerder en minder doorzichtig. 

Effen kleurpigment

Deze kleurstof geeft de epoxy een effen, ondoorzichtige kleur. Veelal wordt bij deze variant van kleuren voor zwart of wit gekozen.

Glow in the dark pigment

Een erg stoere optie is om de epoxy te kleuren met glow in the dark poeder. Deze wordt veelal gecombineerd met metallic kleur in de onderste laag en daaroverheen een transparante laag in dezelfde kleur, veelal groen of blauw.

Ingegoten objecten

Het ingieten van objecten in de epoxy is ook erg gaaf om te zien. Een voorbeeld is de riviertafel die ik heb gemaakt met de ingegoten steentjes, schelpen en een glazen visje zodat de rivier van de tafel echt op een rivier lijkt!

© 2018 - 2024 Fennah.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel