Onderhoud serveerplanken

Het is belangrijk je serveerplanken regelmatig te onderhouden, zodat ze mooi blijven en niet beschadigen door bijvoorbeeld waterkringen van glazen die je erop zet.

De serveerplanken, borrelplankjes en dienbladen die je bij Fennah.nl koopt zijn altijd behandeld met beschermende olie. Wij raden je aan eens in de zoveel tijd de planken opnieuw te voorzien van een laagje olie. WIj hebben voedselveilige olie die je hiervoor kunt gebruiken. Deze kun je onderaan deze pagina bestellen, wanneer deze op voorraad is.

Hoe gebruik ik de olie?

Breng een scheutje olie aan op een schone doek, bijvoorbeeld een microvezeldoekje. Wrijf de plank goed in met deze olie en breng indien nodig iets meer olie aan. Je kunt in principe niet teveel olie aanbrengen, dat wat niet in de plank trekt kun je met een schone doek afvegen. Zorg wel dat je dit op tijd doet (ongeveer één uur) na het aanbrengen van de olie!

Wat doe ik als mijn serveerplank bekrast is?

In principe zijn krassen in het hout of de epoxy van de serveerplank niet te repareren. Deze zijn er soms wel uit te schuren. Wij adviseren je om dan contact met ons op te nemen zodat we je uit kunnen leggen hoe je dit moet doen, het schuren van epoxy is namelijk een nogal tijdrovend proces en moet goed gedaan worden om te voorkomen dat de epoxy dof wordt. Ook is het een optie om de plank naar ons terug te sturen, zodat wij hem voor je schuren. Neem hiervoor ook contact met ons op!

© 2018 - 2024 Fennah.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel