Sorteer op

Wat is de werking van Barnsteen?

Barnsteen (ook wel Amber genoemd) wordt onder de edelstenen geschaard, maar is eigenlijk een fossiele hars van naaldbomen. In tegenstelling tot een edelsteen voelt barnsteen warm in je hand in plaats van koud. De jongere variant van barnsteen wordt overigens copal genoemd. Barnsteen is vaak ouder dan 1 miljoen jaar, en copal een stuk jonger. Copal is daarom vaak ook lichter van kleur. Copal kent wel een gelijke werking. 

Met een barnsteen haal je overigens echt een zonnetje in huis. Barnsteen  is namelijk een krachtige en reinigend instrument wat negatieve energie en pijn kan omzetten in positieve energie. Barnsteen maakt vrolijk, stabiel en creatief en vermindert stress en depressie. Met een barnsteen bij je kun je je zelfvertrouwen vergroten. 

Barnsteen is heel overigens erg zacht en licht en kan beschadigen of smelten onder invloed van zuren, oplosmiddelen en vuur. Kleine stukjes Barnsteen worden soms verhit en samengeperst tot een groter stuk voor verwerking in sieraden. Doordat natuurlijke barnsteen kostbaar is, wordt het regelmatig nagemaakt van kunststof/hars. Echte barnsteen kan moeilijk van namaak te onderscheiden zijn. 

 • Sterrenbeeld:
  Leeuw (23 juli tot 23 augustus) 
 • Kleur: 
  Geel, bruin
 • Maand:
  Juli en augustus
 • Chakra: 
  Zonnevlecht chakra (3e)

Werking van Barnsteen

Klachten verminderen met Barnsteen:
Barsteen vermindert problemen aan de alvleesklier, lever en schildklier. Hij helpt tegen neerslachtigheid, stress en depressie die kunnen leiden tot suïcidaliteit Barnsteen heeft een heilzame werking op astma, zenuwpijn, griep, hoesten, malaria, rugpijn, gewrichtsklachten en de ziekte van Lyme. Bij kleine kinderen kan hij de pijn bij tanden en kiezen krijgen verzachten.

Eigenschappen bevorderen met Barnsteen: 
Barnsteen bevordert de intuïtie, de creativiteit en geeft je meer vrolijkheid en spontaniteit. Hij versterkt het gevoel van zorgeloosheid en geeft je meer zelfvertrouwen. Het is een verwarmende steen die reinigend werkt. Barnsteen heeft een positieve werking op de maag, darmen, milt, nieren, keel, galblaas, slijmvliezen en bevordert de genezing van wonden.

Toepassing van Barsteen:
Barnsteen wordt o.a. gebruikt bij healing, meditatie, regressietherapie, massage en edelsteentherapie. Barnsteen kan het beste een langere tijd gedragen worden of op een plek neergelegd worden waar het nodig is. Bij baby's en kleine kinderen werkt hij het beste wanneer hij eerst een tijdje door de moeder gedragen is. De steen het liefst direct op de huid dragen en mag met andere stenen gecombineerd worden.
 
Bartsteen harmoniseert met:
Werkt goed met Hematiet en Chalcedoon en helpt bij vermoeide opgezette benen (ketting van beide stenen dragen). Helpt met Obsidiaan tegen rugpijn. Samen met Turkoois werkt het tegen reumatische pijnen. Toermalijn in combinatie met Barnsteen werkt behulpzaam bij verlammingsverschijnselen. 

Helende kracht en geneeskrachtige werking van edelstenen en mineralen
De aarde bestaat uit het overgrote deel uit (meer dan 95%) mineraalvormende elementen.

 • Metalen: aluminium, antimoon, beryllium, lood, calcium, chroom, ijzer, goud, kalium, koper, lithium, magnesium, mangaan, natrium, nikkel, zilver, titanium, vanadium, bismut, zink, tin en zirkonium. 
 • Niet-metalen: boor, chloor, fluor, koolstof, fosfor, zuurstof en zwavel.
 • Half-metalen: arsenicum, germanium, selenium, silicium en tellurium. 
© 2018 - 2024 Fennah.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel