Sorteer op

Wat is de werking van Malachiet edelsteen?

De edelsteen Malachiet is een krachtige edelsteen die je stimuleert om een intensief en passievol leven te hebben. Hij bevorderd de voorstellingsvermogen en fantasie en ontneemt al je remmingen en schaamte. Malachiet maakt je besluitvaardig en avontuurlijk en versterkt vriendschap doordat je je beter kunt inleven in wat er omgaat in andere mensen.

Hij reinigt je chakra's en brengt deze weer in balans, De edelsteen absorbeert negatieve energie en beschermt je tegen straling. Malachiet kan een behulpzame steen zijn wanneer er zich problemen voordoen bij de bevalling. Matigheid is aan te raden bij deze steen omdat hij  bijzondere krachtig werkt.  

Malachiet werd met name in Egypte veel gebruikt en stond voor de godin Isis, de koningin der goden en stond symbool voor schoonheid, vreugde, macht en moederschap. Nog steeds wordt malachiet gebruikt om contact te maken met deze godinnenenergie. 

 • Sterrenbeeld: 
  Schorpioen ( 24 oktober tot 21 november) 
  Waterman ( 21 januari tot 17 februari) 
 • Kleur:
  Groen
 • Maand:
  November
 • Chakra: 
  Zonnevlechtchakra (3e) en hartchakra (4e)

Klachten verminderen met Malachiet: 
Malachiet heeft een heilzame werking bij krampen, menstruatieklachten, botbreuken, astma, artritis, reuma en artrose. Hij vermindert wagenziekte en duizeligheid. Hij ontdoet je van alle remmingen en schaamte en helpt daardoor bij seksuele problemen vooral als die van psychologische aard zijn. Malachiet helpt om belemmerende gedachten en vastgeroeste patronen te doorbreken en helpt bij hoge bloeddruk en bij dyslexie. Malachiet kan irritatie en zwellingen ontstaan door verstuikingen  doen afnemen. 

Eigenschappen bevorderen met Malachiet: 
Malachiet stimuleert de seksualiteit, de fantasie en het gevoelsleven. Hij heeft een positieve werking op de lever, de zenuwen en werkt ontgiftend. Malachiet versnelt de informatie verwerking en activeert de hersenen en het denken. Hij helpt bij trauma verwerking en bevordert de intuïtie.  

Malachiet is goed voor de spijsvertering doordat hij de maag en dikke darm functie stimuleert. 

Toepassing van Malachiet:
Malachiet kan op het lichaam gedragen worden (alleen gepolijst) of neerleggen op een voor jou relevante plaats. Magnetiet wordt gebruikt bij healing, meditatie, massage, edelsteentherapie en kan tot een elixer verwerkt worden (alleen als er geen direct contact is met het water, dan is het giftig). Malachiet kan goed ingezet worden wanneer er sprake is van machtsmisbruik. 

Malachiet harmoniseert met:
Malachiet harmoniseert met tijgeroog voor energie en bescherming. Samen met morganiet brengt het hartchakra weer in evenwicht.
Malachiet gaat ook prima samen met shattuckiet, ajoliet, turkoois, azuriet en chrysocolla. 

© 2018 - 2024 Fennah.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel