Sorteer op

Wat is de werking van Turkoois edelsteen?

Turkoois staat voor genezing, zuivering en bescherming. Hij activeert de hoge chakra's en brengt het lichaam, de ziel en de geest weer in balans. Turkoois is ook een inzicht gevende steen die je leert dat jezelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en dat het geen zin heeft om je als slachtoffer op te stellen of zelfdestructief te zijn, hij laat je de ware essentie van het leven inzien en bevordert je intuïtie en stimuleert zelfverwezenlijking. De steen geeft je zowel kalmte als alertheid en ondersteunt je bij het spreken in het openbaar.

Let op: Turkoois is een zeldzaam gesteente en wordt vaak nagemaakt door howliet of magnesiet te verven. Bij Ruben Robijn vermelden we het altijd als een product geverfd wordt. Zo wordt natuurlijk Agaat ook vaak geverfd, omdat het heel mooi kleuren opneemt. 

 • Sterrenbeeld: 
  Waterman (21 januari tot 19 februari), Vissen (20 februari tot 20 maart) en weegschaal ( 23-september tot 22 oktober) 
 • Kleur: 
  Turquoise, blauw, groen
 • Maand: 
  Januari, februari en maart
 • Chakra: 
  Keelchakra (5e) en derde oogchakra (6e)

Klachten verminderen: 
Turkoois helpt tegen stemmingswisselingen, uitputting, paniekaanvallen, depressie en apathie. Hij werkt tegen negatieve straling of invloeden van buitenaf. Vermindert krampen en ontstekingen en werkt pijnstillend. Turkoois heeft een heilzame werking bij reuma, jicht en virusinfecties.

Eigenschappen bevorderen: 
Turkoois heeft een positieve werking op de maag, de ogen en het immuunsysteem. Hij ontgift en bevordert de opname voedingsstoffen. Tevens brengt Turkoois vertroosting en welzijn en werkt hij vitaliserend. 

Toepassing: 
Turkoois wordt door zijn beschermende werking vaak als talisman gebruikt. Hij kan op het lichaam op in de kleding gedragen worden of op een relevante plek neergelegd worden. Turkoois wordt o.a. gebruikt bij healing, meditatie, massage en edelsteentherapie.

© 2018 - 2024 Fennah.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel