De positieve effecten van onze Wax Melts door het gebruik van Etherische Olie!

Het branden van een Wax Melt is niet alleen super gezellig, de aroma's van de etherische olie die we gebruiken om onze wax melts te maken hebben ook nog eens effecten die goed zijn voor zowel je mentale als je fysieke gezondheid! Het kan dus erg goed voor je zijn om af en toe een Wax Meltje aan te zetten! Zie hieronder onze wax melts op een rijtje met daarbij de geuren en effecten van de Melts:

- Bergamot 
- Lemon Grass
- Eucalyptus
- Groene Thee
- Kamille
- Kaneel
- Lavendel
- Marjolein
- Patchouli
- Sinaasappel
- Tea Tree
- Tijm


Kenmerken Wax Melt Bergamot

Algemene geuromschrijving: Fris citrus en zoetwarm

De etherische olie in deze Wax Melt staat er algemeen om bekend  onder andere de volgende effecten te hebben: Krampstillend, kalmerend, helpt bij nervositeit, overprikkeling en uitputting. Bergamot heeft een uitgesproken positief effect op mensen met somberheid en depressies, geirriteerdheid, stemmingswisselingen, onrust, angsten en symptomen die door stress ontstaan. Tevens is de olie ook in te zetten bij lusteloosheid, vermoeidheid maar ook bij hyperactiviteit. De olie verlicht spanningshoofdpijn en verbeterd de slaap.

Deze essentiele olie wordt vaak gebruikt bij meditatie.


Kenmerken Wax Melt Lemon Grass

Algemene geuromschrijving: Fris, citroenachtig, grasachtig

De etherische olie in deze Wax Melt staat er algemeen om bekend  onder andere de volgende effecten te hebben: Neutraliseren rooklucht, desinfecterend, kalmerend, insectenverdrijver. De geur van lemon grass is krachtig en kan daarom goed onaangename geuren maskeren. De microben dodende werking van lemon grass zorgt voor een zuiverende en desinfecterende werking. Tevens een goede olie ter voorkoming en bestrijding van luchtweginfecties door bacterien en schimmels. Tevens verdrijft lemon grass moedeloosheid en een lusteloos gevoel. Een zeer geschikte olie voor mensen die 's ochtends slecht op gang komen of een sombere gedachte hebben. De ontspannende eigenschap is te merken bij spanningen door stress, onrust en angstgevoelens.


Kenmerken Wax Melt Eucalyptus

Algemene geuromschrijving: Fris, houtig en kamferachtig.

De etherische olie in deze Wax Melt staat er algemeen om bekend  onder andere de volgende effecten te hebben: Concentratie verhogen, verlaagt stressniveau, lucht zuiverend, lucht verfrissend, stimuleert hersenactiviteit.


Kenmerken Wax Melt Groene Thee

Algemene geuromschrijving: Fris, kruidig, groene thee.

De etherische olie in deze Wax Melt staat er algemeen om bekend  onder andere de volgende effecten te hebben: Verlaagt stressniveau, verhoogt mentale weerstand.

Tevens is deze geur een alternatief voor chemische luchtverfrissers (aanrader voor op het toilet!).


Kenmerken Wax Melt Kamille (Roomse)

Algemene geuromschrijving: Fris, kruidig, zoet.

De etherische olie in deze Wax Melt staat er algemeen om bekend  onder andere de volgende effecten te hebben: Kalmerend, rustgevend, tegen slapeloosheid.

De Roomse kamille wordt vaak gebruikt bij depressie en stress.


Kenmerken Wax Melt Kaneel

Algemene geuromschrijving: Zoet, warm, kruidnagelachtig.

De etherische olie in deze Wax Melt staat er algemeen om bekend  onder andere de volgende effecten te hebben: Ontspannend, verwarmend voor lichaam en geest. 

De geur van kaneel helpt om emoties bij ergenis en woede weer onder controle te brengen.


Kenmerken Wax Melt Lavendel

Algemene geuromschrijving: Bloemig, kruidig.

De etherische olie in deze Wax Melt staat er algemeen om bekend  onder andere de volgende effecten te hebben: Kalmerend, verzachtend, tegen muggen, tegen slapeloosheid, 

Onder invloed van lavendelgeur voelt men zich daadwerkelijk minder depressief en meer ontspannen.

Deze geur is goed te gebruiken als alternatief voor chemische luchtverfrissers.


Kenmerken Wax Melt Marjolein

Algemene geuromschrijving: Kruidig, doordringend, zoet, warm.

De etherische olie in deze Wax Melt staat er algemeen om bekend  onder andere de volgende effecten te hebben: Rustgevend, kalmte, goed humeur stimulerend, tegen kramp, ontspannend.

Marjolein ontkrampt en is duidelijk pijnverdovend bij (spannings)hoofdpijn en zelfs migraine. Het ontspant en verzacht bij geirriteerdheid, onrust, gevoel van opgejaagd zijn en andere inspanningen. Ook bij slapeloosheid die vooral door zorgen en spanning is ontstaan is Marjolein een goede rustgever.


Kenmerken Wax Melt Patchouli

Algemene geuromschrijving: Nostalgisch, zoet, kruidig, houtig.

De etherische olie in deze Wax Melt staat er algemeen om bekend  onder andere de volgende effecten te hebben: Stemming verbeteren, zinnen prikkelend, helpt bij angst. Patchouli is ter ontspanning bij geirriteerdheid, onrust, chronische stress, hoofdpijn en slapeloosheid. Patchouli kan lusteloosheid verdrijven en werkt stimulerend. Patchouli kan er voor zorgen dat men weer aard, die afwezig, piekeren en/of onzeker zijn.


Kenmerken Wax Melt Sinaasappel

Algemene geuromschrijving: Warm, zoetig citrus, fris.

De etherische olie in deze Wax Melt staat er algemeen om bekend  onder andere de volgende effecten te hebben: Ontspannend, kalmerend, ademhaling verbeterend. Sinaasappel is een geweldige geur om in te zetten om een omgeving te desinfecteren. Verder helpt deze bij kou en bronchitis. Sinaasappel werkt ontspannend bij nervositeit en stress.


Kenmerken Wax Melt Tea Tree

Algemene geuromschrijving: Scherp, fris, kruidig, medicinaal.

De etherische olie in deze Wax Melt staat er algemeen om bekend  onder andere de volgende effecten te hebben: Goede hulp bij bronchitis, sinusitis en neus- en keelinfecties. Tea Tree bestrijd aantoonbaar schimmels en schimmelsporen in de lucht. Versterkt de weerstand bij griep en kou. Tea Tree werkt sterk vitaliserend bij vermoeidheid en depressie.


Kenmerken Wax Melt Tijm

Algemene geuromschrijving: Kruidig, warm, scherp.

De etherische olie in deze Wax Melt staat er algemeen om bekend  onder andere de volgende effecten te hebben: Geest stimulerend, antibacterieel, slijm oplossend. Tijm kan als ondersteuning fungeren bij chronische en terugkerende luchtwegontstekingen zoals astma, verkoudheid, longontsteking, bronchitis en sinusitis. Tijm zorgt voor een opmonterende sfeer en energetisch is het een goede olie bij vermoeidheid door onder andere stress en lang denkwerk.


 

© 2018 - 2024 Fennah.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel