Werken met epoxy

Inmiddels ben ik erg bedreven geraakt met het werken met epoxy. Ikzelf gebruik epoxy voor het maken van onder andere riviertafels, boomstamtafels, serveerplanken en onderzetters, de mogelijkheden zijn eindeloos! De epoxy zelf is op verschillende manieren te kleuren! Wil je wat meer weten over de mogelijkheden die epoxy bied? Lees dan hieronder verder!

Het vullen van scheuren in het hout

Ik ben begonnen met het gebruiken van epoxy voor het vullen van scheuren in houtdelen. Gescheurd hout kun je verstevigen door de holtes te vullen met de vloeibare epoxyhars die, eenmaal uitgehard, supersterk is en het hout verstevigd. Ook andere holtes, zoals noesten, kun je met de epoxy vullen om het te verstevigen. 

De wereld van epoxy!

Hierna ben ik met epoxy gaan experimenteren! Twijfelachtig besloot ik mijn eerste riviertafel te gaan maken! Een riviertafel is een tafel met twee houten delen die gescheiden worden door een 'rivier' van epoxyhars! Natuurlijk heb ik enkele lessen geleerd van mijn eerste tafel! Het gieten van epoxyhars is een ware kunst op zich. De 2-componenten hars moet allereerst in de juiste verhouding gemengd worden, gegoten worden bij de juiste temperatuur, en de ruimte moet stofvrij zijn! Verder is het belangrijk het juiste volume te berekenen. Epoxyhars is namelijk erg duur! Het is zonde als je teveel mengt! 

Sorteer op
 • Waarom zijn riviertafels zo duur?
  Waarom zijn riviertafels zo duur?

  De meeste mensen schrikken als ze de prijs van mijn tafels zien. Ik vraag ongeveer €1300 per vierkante meter tafelblad. Hierdoor kost een tafel al snel meer dan €2000, en dan heb je een 'standaard formaat'!

 • Hoe mix ik epoxy met kleurpigment?
  Hoe mix ik epoxy met kleurpigment?

  Je wilt aan je eerste epoxy project beginnen. Maar hoe mix je je epoxy nu op de juiste wijze met het gekleurde pigment?

 • Mogelijkheden epoxy riviertafels
  Mogelijkheden epoxy riviertafels

  Er zijn oneindig veel mogelijkheden wanneer je gebruik maakt van epoxy. Er zijn oneindig veel variaties in houtsoorten, kleuren van de epoxy, onderstellen en afwerkingen van het blad.

 • Bespaar geld op epoxy!
  Bespaar geld op epoxy!

  November 20, 2020

  In deze video laat ik je zien hoe je een prachtige epoxy live-edge riviertafel kunt maken voor minder dan € 50! Bespaar geld op de epoxy door de rivier in de tafel te frezen in plaats van twee houtdelen te…

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze nieuwste blogposts?
Aanmelden

Nieuw

 

Social

   

    

 

Populaire videos

 

Maatwerk

Ik kan vrijwel alles op maat maken! Heb je een mooi meubel op het internet gezien maar kun je hem nergens kopen? Stuur mij dan snel een bericht!

© 2018 - 2021 Fennah.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel