Epoxy

Inmiddels ben ik erg bedreven geraakt met het werken met epoxy. Ikzelf gebruik epoxy voor het maken van onder andere riviertafels, boomstamtafels, serveerplanken en onderzetters, de mogelijkheden zijn eindeloos! De epoxy zelf is op verschillende manieren te kleuren! Wil je wat meer weten over de mogelijkheden die epoxy bied? Lees dan hieronder verder!

Het vullen van scheuren in het hout

Ik ben begonnen met het gebruiken van epoxy voor het vullen van scheuren in houtdelen. Gescheurd hout kun je verstevigen door de holtes te vullen met de vloeibare epoxyhars die, eenmaal uitgehard, supersterk is en het hout verstevigd. Ook andere holtes, zoals noesten, kun je met de epoxy vullen om het te verstevigen. 

De wereld van epoxy!

Hierna ben ik met epoxy gaan experimenteren! Twijfelachtig besloot ik mijn eerste riviertafel te gaan maken! Een riviertafel is een tafel met twee houten delen die gescheiden worden door een 'rivier' van epoxyhars! Natuurlijk heb ik enkele lessen geleerd van mijn eerste tafel! Het gieten van epoxyhars is een ware kunst op zich. De 2-componenten hars moet allereerst in de juiste verhouding gemengd worden, gegoten worden bij de juiste temperatuur, en de ruimte moet stofvrij zijn! Verder is het belangrijk het juiste volume te berekenen. Epoxyhars is namelijk erg duur! Het is zonde als je teveel mengt! 

© 2018 - 2024 Fennah.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel